Ktoś mi może doradzić co zrobić? Myślałem już o totalnej demolce tapicerki od wewnątrz żeby tylko dostać się do cięgna które steruję tą zapadką blokującą drzwi!
pzdr
uuu powiem tylko że gratuluje majstrowi który Ci to zrobił, u mnei juz jeden zagladał i nie dał rady! ...szkoda ze wyrzuciles ten zamek, ułatwiłbys mi zadanie bo nie wiem co mam rozwalic i za co ciagnać, no ale moze jutro uda sie cos wyrzeźbić!"karol69" pisze:czyli masz to co ja - jeśli rozwalasz od środka - to i tak czeka cie dłubanie,
szkoda że wywaliłem stary zamek bo przesłałbym Ci fotke co tam jest w środku i gdzie trzeba rozwalac i tak ząbek blokady bedziesz nusiał podnieśc od strony zamka
Wszystko się zgadza ale jak to jest w życiu bywa, że są też inne przyczyny czyli np spalony silniczek i całkowity brak możliwości obrotu zębatką czyli opisany sposób nic nie pomoże.Robertos pisze:Witam
Najczęściej blokuje się suwak na mimośrodzie w wyniku zużycia. Szczegóły w załączonym pliku. Dlatego należy choć o milimetr obrócić widoczną na zdjęciu zębatkę - w górę lub w dół - i wtedy "zacięty" zamek się odblokuje.
Pozdrawiam
Tak Tomku to był przypadek nie ujęty w innych opisach acz kol wiek niestety możliwy rzadki, ale możliwy i będący jednym z gorszych, grunt że się udało bez zewnętrznych zniszczeńintuos pisze:Dzieki uprzejmosci kolegi Argenty, udalo sie w tą sobotę otworzyc moje drzwi w kupetce.... Silnik się zaciął i trzeba było rozłupywać cały zamek. Na szczęście doswiadczenie kolegi pozwoliło na sprawne poradzenie sobie z problemem.
Jeszcze raz wielkie dzięki za weekendową pomoc.