Thesis - problem po zatankowaniu
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Re: Thesis - problem po zatankowaniu
Tak jeszcze dla jasności... przykitować w moim wypadku to położenie nogi na pedale gazu tak by oparł się na podłodze na biegu pierwszym, drugim lub trzecim. Od czwartego trzymając gaz na pewnym poziomie tak by skrzynia nie zbiła biegu np. na trójkę tereska nie kopci. Tak trochę nie mogę przyswoić pojęcia, że to diesel i tak musi być, przecież nowy klekot raczej tak nie kopci.
Kopci.... zobacz np mercedesy z CDI, kopcą bardziej niż JTD. DPF trochę pomaga ale i tak kopci.
Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
Obecnie mam: Lancia Lybra 2.4 jtd Emblema, Lancia Lybra 2.0 LS, Opel Meriva_A 1.4 EcoTec, Bravo HGT, Brava 100 16v
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Jak śmigałem nową Themą w klekocie to nie kopciła, a miała coś ponad 50 tys km przebiegu chyba, że nie przylukałem.
Kumpel ma obecnie drugą C klasę i ta nie kopci zaś poprzednia dawała gorzej niż moja thesis.
Kumpel ma obecnie drugą C klasę i ta nie kopci zaś poprzednia dawała gorzej niż moja thesis.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2014, 19:33 przez LUKIThesis, łącznie zmieniany 1 raz.
- belial666
- Forumowicz/ka
LUKIThesis pisze:Tak jeszcze dla jasności... przykitować w moim wypadku to położenie nogi na pedale gazu tak by oparł się na podłodze na biegu pierwszym
Od początku tak jeździsz ?
Chodzi mi o "przykitować"
Nr. telef. 501259455
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Spokojnie jeździłem jak ją kupiłem i trwało to coś ok 2 tyg. Później to wiesz 

- belial666
- Forumowicz/ka
No nie wiem,bo wtedy Cię jeszcze nie znałemLUKIThesis pisze:Spokojnie jeździłem jak ją kupiłem i trwało to coś ok 2 tyg. Później to wiesz
Ja do swojego Thesisa podchodzę inaczej
Przed wszystkim mam świadomość masy auta
Nr. telef. 501259455
Ja mam świadomość cen elementów pocących się podczas kitowania.
Spoko, najwyżej Luki w ASO kupi nowe. ProfilaktycznieFlyman pisze:Ja mam świadomość cen elementów pocących się podczas kitowania.

Autka jakie mi się przewineły: Hyundai Lantra 1.6, Lancia Lybra 2.4 JTD, Alfa Romeo 156 2.4 m-Jet, Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark, Lancia Delta 1.8i.e., Lancia Thesis 2.4 JTD, Alfa Romeo 166 3.2, BMW E90 320d, Fiat Brava 80 16v, Fiat Brava 80 16v, Laguna III 2.0 16v, Fiat Stilo 1.9 JTD, Marea 155 20v
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Zawsze dążę by moje auto, z którego korzystam na co dzień było jak z salonu choć z czasem zaczyna brakować zapału i chęci 
Są elementy, które można kupić używane i się nimi cieszyć ale akurat nie w tym i innych wypadkach.

Są elementy, które można kupić używane i się nimi cieszyć ale akurat nie w tym i innych wypadkach.
- belial666
- Forumowicz/ka
Co do salonu to raczej kiedyś było i z pewnością już nie będzieLUKIThesis pisze:Zawsze dążę by moje auto, z którego korzystam na co dzień było jak z salonu choć z czasem zaczyna

Bez urazy,ale raczej można to uzasadnić używając jednego słowa np:"popłynąłeś" lecz to twoja sprawa i nic nam do tego,bo my możemy sobie tylko pisać na tym forum dyskusyjnym...brakować zapału i chęci

Nr. telef. 501259455
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Jakoś nie mogę Cię zrozumieć z tym "popłynąłeś" ...
Pogadamy jak założysz rodzinę i przyjemnością będzie dla Ciebie spędzanie czasu z nimi, a nie z thesis
Pogadamy jak założysz rodzinę i przyjemnością będzie dla Ciebie spędzanie czasu z nimi, a nie z thesis

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Diesel - musi dymić, szczególnie przy "kitowaniu" 
Czy Wy też zauważyliście że te Thesisy jakoś "inaczej" się poruszają? xD
Z moich kikuletnich obserwacji albo za dostojnie - wolniej niż wszyscy użytkownicy ruchu, albo jest grane ostre kitowanie (może za blisko Łukiego codziennie przejeżdżam
? ).
@Andrzej673 odłączyć przepływomierz nie zaszkodzi...
Z kolei lipne paliwo słabo wpływa na układ CR :/ dlatego amerykanski koncern zarabia i na mnie...

Czy Wy też zauważyliście że te Thesisy jakoś "inaczej" się poruszają? xD
Z moich kikuletnich obserwacji albo za dostojnie - wolniej niż wszyscy użytkownicy ruchu, albo jest grane ostre kitowanie (może za blisko Łukiego codziennie przejeżdżam

@Andrzej673 odłączyć przepływomierz nie zaszkodzi...
Z kolei lipne paliwo słabo wpływa na układ CR :/ dlatego amerykanski koncern zarabia i na mnie...
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Bo u nas jest taki asfalt, że aż korci by choć trochę go nie pokryć gumą albo kierowcy jacyś tacy z V-powerem
Zawsze jeździłem i będę jeździł dynamicznie, no ponad dynamicznie
czy to dostojna Thesis ( tym bardziej ) czy inny wozityłek, dla śpiochów są łóżka w sypialni, a nie samochody i ulice 

Zawsze jeździłem i będę jeździł dynamicznie, no ponad dynamicznie

- belial666
- Forumowicz/ka
No tak,bo tylko ty ją masz(mąż i żona to nie rodzina)LUKIThesis pisze: Pogadamy jak założysz rodzinę i przyjemnością będzie dla Ciebie spędzanie czasu z nimi, a nie z thesis
Jeśli chodzi Ci o dziecko to powiem tyle
Zazdroszczę ci ładnej córki
Ps:Jeśli jest ktoś kumaty to połapie wszystko
Nawet relacje między Rodziną ,a Thesis
Nr. telef. 501259455
- LUKIThesis
- Forumowicz/ka
Pisząc "nimi" tak miałem na myśli dziecko. Kiedy się urodziła, thesis poszła w odstawkę 
Tak czy siak, czy się Wam podoba,czy nie, czy mi pozwolicie, czy nie to i tak kupię sobie przepływkę nówkę w ASO i wymienię jak to nie pomoże to i wszystkie wtryskiwacze, turbo, silnik, wydech by był czyściutki jak łza , tak choć na te pierwsze odpalenie, co mi tam parę tysi w tą czy w tamtą . Pieniądze rzecz nabyta

Tak czy siak, czy się Wam podoba,czy nie, czy mi pozwolicie, czy nie to i tak kupię sobie przepływkę nówkę w ASO i wymienię jak to nie pomoże to i wszystkie wtryskiwacze, turbo, silnik, wydech by był czyściutki jak łza , tak choć na te pierwsze odpalenie, co mi tam parę tysi w tą czy w tamtą . Pieniądze rzecz nabyta