SQUADRA ITALIANA

Grupa Mazowieckie

Moderator: Wilkin

Filuter

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Filuter » 05 sty 2007, 0:58

Salwe!
Pisze tego posta ponieważ w skrócie chciłem przedstwic jeden z projektow mojej firmy. Projekt dotyczy aut które sa w dobrym stanie technicznym. Czyli przechodzą komputer w 100- tu % zawieszenie minimum 80% i na 100% brak wycieków Taki przegłąd kosztuje 60 zł Jak myślicie czy wasze auta takie sa ? Czy dużo bedzie takich aut ? Każde auto które do mnie przyjeżdża ma swoja kartoteke dla aut dobrych technicznie. Bedzie to oznaczało iż auto w pewnym momencie jest a co najwyżej było w brdzo dobrym stanie technicznym Auto takie należy do SQUADRY ITALIANA i otrzyma malutką naklejke pod kierunkowskaz badź na tylnią klape Naklejka Squadry Itliana. Bedzie wowczas w mojej wyróżnionej kartotece aut. Jesli ktos naklei sobie tą naklejke od tak to nie przejdzie ten numer bo nie bedzie w kartotece mojego warsztatu. Klient kupujący auto bedzie mogł zadzwonic do mnie i dowiedziec sie wszystkiego o tym co sie z nim działo badz dzieje Np. iz oststnio auto u mnie było wtedy i tedy i to i to było zle a co było dobrze. To dotyczy oczywiście wszystkich aut u mnie servisowanych Naklejki natomiast otrzymują auta które choć raz byly w stanie opisanym wyzej mam nadzieje ze mój pomysł jest dobry i zaprszam do dyskusji Temat pragne zrealizować od 01 luty 2007
POZDRAWIAM
ADRES WARSZTATU LOTERYJKI 50 WARSZAWA TEL. 667-215-637

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Nat » 05 sty 2007, 10:47

Pomysł niezły, moze napędzic ci klientów. Tylko musisz go przedstawić w taki sposób, by obecnym włascicielom aut wydawało sie, że oni tez coś zyskują :)
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
kleyo24
Klubowicz
Klubowicz

SQUADRA ITALIANA

Post autor: kleyo24 » 05 sty 2007, 10:53

Mnie się pomysł podoba. Na ostatnim badaniu technicznym wykazało,że musze zrobić zawieszenie ale pan badający auto podbił dowód bez najmniejszego problemu. Stan amorów-bdb, hamulce również, wycieki są nieznane w moim aucie, więc myślę,że będąc przy okazji w Wawie wjadę do Ciebie na zweryfikowanie powyższego a i ewentualną naklejkę z przyjemnością nakleję. Pozdrawiam
Artystyczna Fotografia Profesjonalna 0606 65 32 66. ZaPrAsZaM!i!

Awatar użytkownika
pew
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: SQUADRA ITALIANA

Post autor: pew » 05 sty 2007, 11:11

filutek pisze: zawieszenie minimum 80%
co przez to rozumiesz??
Pepe le Pew
Lybra SW 2.4 jtd / była Thema i.e. turbo i 2x Delta II HPE 1.8 GT

Filuter

Re: SQUADRA ITALIANA

Post autor: Filuter » 05 sty 2007, 13:21

pew pisze:
filutek pisze: zawieszenie minimum 80%
co przez to rozumiesz??
to, że jeśli ktoś bedzie miał wszystko sprawne, zostanie mu jeden łącznik stabilizatora, to będzie jego auto należało do Squadry Italiana; po prostu nie chciałbym nikogo skrzywdzić w tym momencie. Może mieć do wymiany np. tylko tulejki zwrotnic w kapiszonie a całą resztę sprawną-to ja to zapisuję i zakładam, że on to zrobi. Nieważne czy u mnie czy nie. Zdjęcie zostanie zamieszczone w internecie na mojej stronie w specjalnej rubryce dobrych aut. Proste jest, że każdy będzie mógł zajrzeć do spisu takich aut. Niestety auta mające do wymiany np. wahacze, gumki drążka stabilizatora i łączniki (to przyklad)- nie będą na mojej stronie tylko w moim normalnym spisie, co było robione i kiedy. Ponieważ niektórzy chcą tylko jeździć a niektórzy chcą mieć idealnie, chce nagrodzić osoby, które mają dobrze robiąc im oddzielny jakby zeszyt. Może przyjechać ktoś z innego miasta kogo nie znam, zrobi przegląd i jeśli usiłuje auto sprzedać to będzie jasne, że ma dobre auto - wystarczy tel. do mnie aby dużo o nim wiedzieć - taki przyklad

Filuter

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Filuter » 05 sty 2007, 13:52

nikogo nie zmuszm żeby naprawiał auto, jeśli będzie nie tak. Ale chce nagrodzić bardzo dobre samochody i osoby, które o nie tak dbają; do naklejki też nie zmuszam, choć jest malutka ma 1.5 cm na 1 cm. Co do wszystkich jestem nadto obiektywny. Proste jest, że jeśli ktoś pojedzie na giełdę, chce sprzedać auto- to osoba kupująca zadzwoni do mnie, poda mi numer nadwozia i będę mógł wszystko o aucie powiedzieć, jeśli dostał naklejkę. Jeśli nie dostal to wystrczy podać mi numer nadwozia i będę wiedział, że oszukuje - oszust jeden z naklejką. Poza tym auta będą na mojej stronie internetowej i tylko ja mogę je zamieścić. Jeśli też ktoś mówi wam, że auto jest w stanie idelnym- to u mnie niech przejdzie przegląd, to wpiszę go na stronę. Tak jak mówiłem komputer 100%, zawieszenie 80% i wycieki 100%. Koszt to 60zł takiego przeglądu. Oprócz tego wszystkiego uważam, że trzeba nagradzać osoby dbające o dobry stan techniczny -to się chwali.
A jak Wy uważacie ?

Filuter

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Filuter » 05 sty 2007, 14:10

Nat pisze:Pomysł niezły, może napędzić Ci klientów. Tylko musisz go przedstawić w taki sposób, by obecnym właścicielom aut wydawało się, że oni tez coś zyskują :)
ja nie martwie sie o klientow bo jestem uczciwy i wszyscy to wiedzą mam taką nadzieje Pragne tylko nagradzac osoby dbajace o samochody Jesli nie ma takich osób a ty to nazywasz obecnymi wlascicielami, to przykro mi Aut uszkodzonych nagradzal nie bede! I jeszcze jedno u mnie w warsztacie jest cennik mozna sobie go kserowac i jesli ktos osiagna dobry stan zostal nagrodzony naklejką a ja bede mial go w spisie dam mu 20 % zniżki na ewentualne naprawy tak by mógl juz na zawsze utrzymac dobry stan techniczny jeszcze raz powtrzam osób z uszkodzonym samochodm nie nagradzm! tylko mogę zprosic na naprawy w rozsadnych cenach.

Blash
Klubowicz
Klubowicz

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Blash » 05 sty 2007, 14:20

pomysł ok lecz dla warszawiaków

Filuter

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Filuter » 05 sty 2007, 14:30

osoby ktore nie przejda tego przegladu nic nie tracą mowie im tylko co jest spisuje ewentualnie zrobione naprawy jakie byly i daje im kartke co jest do zrobienia z moim steplem sam zpominam o wszystkim mam ich w tym zwyklym zeszycie poprostu numer nadwozia i co bylo zrobione

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Nat » 05 sty 2007, 14:38

filutek pisze:
Nat pisze:Pomysł niezły, może napędzić Ci klientów. Tylko musisz go przedstawić w taki sposób, by obecnym właścicielom aut wydawało się, że oni tez coś zyskują :)
ja nie martwie sie o klientow bo jestem uczciwy i wszyscy to wiedzą mam taką nadzieje Pragne tylko nagradzac osoby dbajace o samochody Jesli nie m takich osób a ty to nazywasz obecnymi wlascicielami, to przykro mi Aut uszkodzonych nagradzal nie bede! I jeszcze jedno u mnie w warsztacie jest cennik mozna sobie go kserowac i jesli ktos osiagna dobry stan zostal nagrodzony naklejką a ja bede mial go w spisie dam mu 20 % zniżki na ewentualne naprawy tak by mógl juz na zawsze utrzymac dobry stan techniczny jeszcze raz powtrzam osób z uszkodzonym samochodm nie nagradzm! tylko mogę zprosic na naprawy w rozsadnych cenach.
Alez nikt nie wątpi, wręcz przeciwnie, pare osób wypowiadało się bardzo pozytywnie! I nikt nie sugeruje, bys nagradzał samochody uszkodzone, to by było zupełnie bez sensu. Moja uwaga dotyczyła tego, że z punktu widzenia gościa, który ma auto "igła" - niewiele miał on z tego zysku, że kupił sobie dodatkowy przegląd. Co innego koles kupujacy od tego gostka auto.
Ale Ty odpowiedziałeś propozycja zniżki w cenie usług dla posiadaczy naklejek i to jest dokładnie to o co chodziło- to ludzi zachęci, by miec Twój certyfikat (a przy okazji auto igiełkę ;)).
Pozdrawiam
Nat
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Filuter

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Filuter » 05 sty 2007, 14:43

ciesze sie ze Ci sie Nat podoba. Ale co mysla inni ?

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

SQUADRA ITALIANA

Post autor: aro » 05 sty 2007, 16:35

Gdybym miał bliżej, to byś się zjawił :wink:

Awatar użytkownika
Wujek_2000
Klubowicz
Klubowicz

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Wujek_2000 » 05 sty 2007, 22:55

Ja chyba nie muszę mówić, ze jestem jak najbardziej za bo jest to oczywiste i mam nadzieje Filipie, ze po skończeniu naszej misji nad moją Kappą, to autko również trafi do Squadra Italia, w końcu chcemy zrobić ją na igłę tylko te nowe sanki trzeba gdzieś dopaść 8) no i robić w miare możliwości finansowych pokolei i powolutku ale to juz mamy ustalone :wink:
p.s ja i tak nigdzie indziej już nie pojade z Kappą jak tylko do ciebie i wiesz, ze ten samochód jest w 100% pod twoją opieką :pifko:
Lancia Kappa 3.0 V6 24V 1995 r.
Audi A6 3.0 TDI Quattro 2006 r.

Awatar użytkownika
Radicz
Klubowicz
Klubowicz

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Radicz » 05 sty 2007, 23:36

Fajnie, że powstał nowy warsztat w stolicy :) :) :)
Filutek, oby Twój zapał nie przeminął za szybko... a będzie dobrze 8)

Czy podejmujesz się też nietypowych, "dłubanych" robót? :roll: Oczywiście chodzi o włoskie auta :wink:

Pozdrawiam, Radicz.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

SQUADRA ITALIANA

Post autor: Nat » 06 sty 2007, 0:29

Radicz pisze:Czy podejmujesz się też nietypowych, "dłubanych" robót? :roll: Oczywiście chodzi o włoskie auta :wink:
FILUTEK! ODPOWIEDZ NIE bo cię Radicz zamęczy całą flotyllą dziwnych włoskich aut i autek, których jest właścicielem! :lol:

Żartowałem ;)
Pozdrawiam
Nat

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Mazowieckie :::”